In Transport & industrie18 december 20234 Minuten

‘Met 50 jaar ervaring in de tank zijn we klaar voor de toekomst’

Een halve eeuw geleden startte de opa van Huib Bimmel en Robert Dekker Oliehandel Dekker. Nu zij als derde generatie […]

Oliehandel Dekker

Een halve eeuw geleden startte de opa van Huib Bimmel en Robert Dekker Oliehandel Dekker. Nu zij als derde generatie aan het roer staan van dit familiebedrijf, liegen de uitdagingen er niet om. Het gebruik van fossiele brandstoffen is minder vanzelfsprekend dan toen opa Dekker in 1973 startte. Elektrisch rijden, de introductie van waterstof en het gebruik van synthetische diesel (HVO); de mobiliteit van de volgende generatie. “Dat de toekomst anders wordt, staat vast. Wij zitten zo dicht mogelijk op alle ontwikkelingen, voor onszelf én voor onze klanten.”

In het jaar van de autoloze zondagen startte Bart Dekker zijn bedrijf in smeermiddelen. In dat jaar opende ook de Total raffinaderij in Vlissingen-Oost (nu: Zeeland Refinery) en van daaruit beleverde hij zijn klanten. Mooi is dat Oliehandel Dekker vandaag de dag nog steeds werkt met de A-kwaliteit brandstoffen en smeermiddelen van TotalEnergies. Na Bart Dekker gaven zijn zonen Bart en Theo en schoonzoon Jaap Bimmel dertig jaar lang leiding aan het bedrijf. Sinds twee jaar wordt het bedrijf geleid door Robert, Huib en mededirecteur Richard Roffel. “Richard is als Hoofd Financiën lang met ons bedrijf verbonden. Het is prettig om met hem de driekoppige directie te vormen”, vertelt Huib.

Scoren met service en kwaliteit
In vijftig jaar is er veel veranderd. Naast de hoofdvestiging in Grijpskerke heeft het bedrijf een vestiging in Axel. Daarnaast is het eigenaar van Taale Gas in Middelharnis. “We beheren dertien (on)bemande tankstations in Zeeland. Naast particulieren, bedienen we onder andere bedrijven in de scheepvaart, logistiek, Industrie, recreatiebranche, bouw en landbouw”, legt Robert uit. Dat gebeurt steeds met als belangrijkste leidraad: de beste service, de beste kwaliteit. Huib: “Wij produceren niets, maar verkopen brandstoffen, smeermiddelen en gassen. We kunnen het verschil maken met onze service en met de kwaliteit van onze producten. Doordat we met TotalEnergies werken, zit dat laatste wel goed. De service maken we waar door steeds een stap extra te zetten. We zijn eigenlijk altijd bereikbaar en maken ons hard voor elke klant. Daarnaast bieden we volop advies en technische ondersteuning, bijvoorbeeld voor de aanleg, het onderhoud en de keuring van propaaninstallaties.”

Adviesrol
Huib en Robert vertellen dat hun adviesrol steeds belangrijker wordt. Neem het aantal soorten smeermiddel dat inmiddels voorhanden is. “We denken graag mee, bijvoorbeeld met transportbedrijven die verschillende wagens in hun wagenpark hebben. Om te voorkomen dat ze voor iedere wagen een ander smeermiddel nodig hebben, zoeken we naar de beste oplossing. Daarbij kunnen we terugvallen op de kennis die we zelf in huis hebben en kunnen we ruggenspraak houden met TotalEnergies. Bovendien worden we natuurlijk regelmatig getraind door TotalEnergies.” Een ander voorbeeld is de introductie van synthetische diesel. “Wij gaan daarover in gesprek. Wat beoog je als bedrijf? Synthetische diesel verlaagt aantoonbaar de uitstoot van CO2 en fijnstof en overstappen is heel eenvoudig, ook in een bepaalde mengverhouding met de traditionele diesel.”

Een minder fossiele toekomst
Inmiddels heeft oliehandel Dekker ook de eerste elektrische laadpaal geopend en is de vergunning in orde gemaakt voor de opslag van waterstof. Verder volgt Huib momenteel een opleiding op het gebied van duurzame mobiliteit. Daarmee sorteren Huib en Robert nadrukkelijk voor op de toekomst. “Oliehandel Dekker heeft door de jaren heen bewezen een stabiele, betrouwbare partner te zijn. Als nieuwe, jonge directie zitten we hier op ons plaats. We zijn de toekomst en geven die graag samen met onze klant vorm.”

Dit bericht delen