In Innovatie15 februari 20214 Minuten

Laatste weken om aan te melden voor Zeeuwse PioniersPrijs Welke Zeeuwse Pionier verdient dit jaar €5.000,- ?

Dankzij Zeeuwse PioniersPrijs meer aandacht voor mooie Zeeuwse initiatieven.   De mooiste initiatieven en de gaafste organisaties komen uit Zeeland, […]

Dankzij Zeeuwse PioniersPrijs meer aandacht voor mooie Zeeuwse initiatieven.

 

De mooiste initiatieven en de gaafste organisaties komen uit Zeeland, er gebeurt hier van alles. Maar Zeeuwen zijn erg nuchter; wel trots, maar in stilte. Daarmee lopen die organisaties en initiatieven aandacht mis en draagt Zeeland onvoldoende uit hoe gaaf onze provincie is. Om dit beeld positief te beïnvloeden reikt De Zeeuwse Connectie al sinds 2013 de Zeeuwse PioniersPrijs uit. 

 

De Zeeuwse PioniersPrijs gaat elk jaar naar de persoon of organisatie die Zeeland positief op de kaart zet en laat zien welke gave dingen er in Zeeland allemaal mogelijk zijn. De winnaar krijgt niet alleen €5.000,- aan prijzengeld, maar ook een uniek Zeeuws kunstwerk en veel media-aandacht. Iedereen kan kandidaten aanmelden via www.zeeuwsepioniersprijs.nl. De uitreiking is dit jaar op vrijdag 26 maart, tijdens een speciaal online-event van stichting De Zeeuwse Connectie.

 

“Als Zeeuwen mogen we wel wat trotser zijn op Zeeland, of dat in elk geval meer laten zien. Daarom willen wij met deze prijs mooie Zeeuwse initiatieven of organisaties een duwtje in de rug geven en een nóg positiever beeld over Zeeland uitdragen. Naast het prijzengeld, beschikbaar gesteld door sponsoren Rabobank en Rijkse Accountants, is vooral de media-aandacht erg waardevol. Het heeft voor eerdere winnaars echt kansen gecreëerd en deuren geopend.” Zegt Frederik Sinke van stichting De Zeeuwse Connectie. ”De uitreiking vindt altijd plaats tijdens een feestelijk event waarvoor veel Zeeuwen van buiten Zeeland weer eens een dagje terugkomen naar hun geboortegrond. Vanwege corona wordt het dit jaar een spectaculair online-event en dat is misschien juist wel een voordeel: zo is het voor Zeeuwen die buiten Zeeland wonen nu nog makkelijker om erbij te zijn!” 

 

De winnaar van vorig jaar is vleesvervanger-producent Meatless in Goes. Het Zeeuws Meisje #gelijkheid-project van Rem van den Bosch werd toen PublieksWinnaar.

 

Kandidaten aanmelden kan nog tot begin maart via www.zeeuwsepioniersprijs.nl. De jury selecteert uit alle inzendingen vijf genomineerden. Iedereen kan daarna via de website stemmen en mede bepalen wie van deze vijf de uiteindelijke winnaar moet worden. De prijs wordt 26 maart uitgereikt tijdens een feestelijk online-event voor actieve en betrokken Zeeuwen van binnen en buiten Zeeland.

 

De Zeeuwse Connectie is een netwerk van ruim elfduizend Zeeuwen, binnen en buiten Zeeland, dat Zeeuwen met elkaar verbindt en zaken probeert op te starten die goed zijn voor Zeeland, zoals ZeeuwseVacaturebank.nl. Zij organiseren events in Zeeland en in de Randstad (Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht & Breda) en zijn actief op diverse social media. Eens per jaar organiseert men een event in Zeeland om Zeeuwen die de provincie hebben verlaten weer eens terug te laten komen en om boomerang-Zeeuwen, import-Zeeuwen en alle anderen die Zeeland een warm hart toe dragen op een gezellige manier samen te brengen. Tijdens deze bijeenkomst wordt de Zeeuwse PioniersPrijs uitgereikt. 

 

Bron: persbericht per mail
15-2-2021

Dit bericht delen