In Innovatie, Inspiratie1 september 20224 Minuten

Wie wint de Zeeuwse Innovatieprijs Emergo 2022?

De genomineerden van de Zeeuwse Innovatieprijs Emergo 2022 zijn bekend: VKP bouw, Flikweert Vision, Omniboost, Colijn BV en Reijnpack maken […]

Zeeuwse Innovatieprijs

De genomineerden van de Zeeuwse Innovatieprijs Emergo 2022 zijn bekend: VKP bouw, Flikweert Vision, Omniboost, Colijn BV en Reijnpack maken kans op de prijs voor beste innovatie van Zeeland.

Succesvolle innovatie
De Zeeuwse Innovatieprijs Emergo is een initiatief van Provincie Zeeland, in samenwerking met Dockwize, HZ University of Applied Sciences, VNO-NCW en Kamer van Koophandel. Omroep Zeeland is mediapartner. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de Zeeuwse ondernemer met de meest aansprekende innovatie.

De bedrijven met de genomineerde innovaties:
VKP Bouw
Compleet afgewerkte Prefab wand
Het gaat hierbij om een compleet afgewerkte geveloplossing van Hout Skelet Bouw (HSB) waarbij deze compleet wordt aangeleverd op een bouwplaats met hierin de elektra verwerkt, kozijnen ingebouwd en afgewerkt met bijvoorbeeld steenstrips en eventueel andere afwerkingen.

Flikweert Vision
Quality Grader
De Quality Grader is een sorteermachine die instaat is om zelfstandig ongewassen aardappelen te sorteren op basis van kwaliteit. De Quality Grader is een machine die bestaat uit een rollenbaan met daarop een cameramodule en aan de achterzijde van de rollenbaan bevindt zich een scheidingsmechanisme. De rollenbaan presenteert de aardappelen aan de camera’s in de cameramodule. Op basis van de gemaakte beelden, bepaalt de Quality Grader doormiddel van kunstmatige intelligentie of de aardappel voldoet aan de, door de gebruiker ingestelde, kwaliteitseisen. Als de aardappel niet aan de eisen voldoet, wordt die er door middel van de pneumatisch aangestuurde uitschietvinger uit de productstroom verwijderd.

Omniboost
Connectiviteit, data-structurering en real time inzicht
De services van Omniboost verhogen de efficiëntie en besparen hospitality ondernemers veel manueel werk en daardoor veel tijd en kosten. Of het nu gaat om lokale of cloudbased data, Omniboost synchroniseert automatisch alle informatiestromen en maakt deze direct beschikbaar. Het Omniboost platform is geschikt voor zowel internationale ketens als kleine en onafhankelijke organisaties.

Colijn B.V.
Hi-Care Cloud 2.0 Zorgalarmering & Leefcirkels
Hi-Care Cloud 2.0 Zorgalarmering & Leefcirkels is het online platform voor zorgtechnologie en smart sensoring met bijbehorende Hi-Care App. dat Colijn Zorgsystemen heeft deze app ontwikkeld voor begeleid wonen, maar ook om ouderen langer veilig thuis te kunnen laten wonen met behoud van eigen regie.

Reijnpack
Heeft een compleet nieuwe oogstlijn geïntroduceerd. Medewerkers oogsten nu alleen nog maar de witlof en de rest wordt door robots gedaan. Ze worden perfect afgewogen en in de verpakking neergelegd. Hierdoor worden er weinig tot geen product meer weggegeven en kan er efficiënter gewerkt worden.

Beoordeling
De vakjury, onder leiding van gedeputeerde Jo-Annes de Bat, gaat op bedrijfsbezoek bij de genomineerde kandidaten. Daarnaast doen HZ studenten onderzoek naar de innovaties en verwerken dit tot een rapport dat gebruikt wordt door de jury om, naast de bedrijfsbezoeken, te komen tot een eindoordeel.

Wat vind jij de beste innovatie?
Naast de juryprijs wordt een publieksprijs uitgereikt. Op www.emergo-innovatieprijs.nl vind je binnenkort korte video’s, waarin de innovaties worden toegelicht. Tijdens de stemperiode van 21 oktober tot en met 4 november 2022 kun je stemmen op jouw favoriete innovatie.

Vorig jaar won Fylm de publieksprijs en Q-Aviation  de juryprijs.

Uitreiking Emergo prijs tijdens Contacta
Op dinsdag 8 november a.s. worden de winnaars van zowel de Emergo juryprijs als de Emergo publieksprijs bekendgemaakt tijdens netwerkbeurs Contacta.

Dit bericht delen