In Events, Innovatie, Inspiratie20 januari 20235 Minuten

Genomineerden Zeeuwse PioniersPrijs 2023 zijn bekend

Doe mee: stem op jouw favoriete Pionier via ZeeuwsePioniersPrijs.nl. De vijf kanshebbers voor de Zeeuwse PioniersPrijs van dit jaar zijn […]

Q Aviation

Doe mee: stem op jouw favoriete Pionier via ZeeuwsePioniersPrijs.nl.
De vijf kanshebbers voor de Zeeuwse PioniersPrijs van dit jaar zijn door de jury bekend gemaakt en vanaf nu kan iedereen stemmen op zijn of haar favoriete pionier.

Meer aandacht geven aan de mooie dingen die er in Zeeland gebeuren, Zeeland positief op de kaart zetten, dat is het doel van de Zeeuwse PioniersPrijs. Dit jaar wordt de prijs voor de negende keer uitgereikt en ook nu kan het publiek weer mede bepalen wie de winnaar wordt. Wie uiteindelijk de €5.000,- geldprijs en het bijbehorende kunstwerk krijgt uitgereikt, wordt mede bepaald door stemmen van het publiek. Stemmen kan via www.zeeuwsepioniersprijs.nl. De prijs wordt uitgereikt tijdens het jaar-event van stichting De Zeeuwse Connectie, op zaterdag 4 februari in Middelburg.

De vijf genomineerden voor de Zeeuwse PioniersPrijs waarop dit jaar gestemd kan worden, zijn:

 • Allyourz: het toeristische en boekings-platform van en voor Zeeland.
  Middelburg
  allyourz.n
 • Famateq: het explosief gegroeide bedrijf dat machines en installaties ontwikkelt en onderhoudt voor diverse industrieën.
  Yerseke
  famateq.com
 • SEABØR: de unieke Zeeuwse Mosselburger die lekker en gezond is en goed voor het milieu.
  Ellewoutsdijk
  mosselburger.nl
 • Semi-submersible Mussel Farm (SMF): de drijvende en afzinkbare mosselfarm waarmee midden op zee mosselen kunnen worden gekweekt.
  Serooskerke
  https://youtu.be/ixtLNfL_KOE?t=55

Dit zijn de vijf genomineerden die volgens de jury de afgelopen periode het meest hebben laten zien welke mooie Zeeuwse initiatieven er in Zeeland ontstaan. Zij hebben zich als pionier onderscheiden op het gebied van durf, lef, vindingrijkheid en ondernemerschap en daarmee een positief beeld gegeven over onze provincie en de kansen die er in Zeeland zijn.

De winnaar van de vorig editie is Q-Aviation uit Middelburg dat wereldwijd met succes opereert in de nichemarkt van productie en verkoop van high-end verlichting voor Helikopter-platformen. Zeeuwsche Zoute uit Bruinisse, dat ambachtelijk uit Oosterscheldewater gewonnen zeezout produceert en verkoopt, werd toen PublieksWinnaar.

Op zaterdag 4 februari wordt de Zeeuwse PioniersPrijs weer uitgereikt, tijdens het jaar-event van De Zeeuwse Connectie. Een event dat Zeeuwse trots uitdraagt en vooral ook als doel heeft om Zeeuwen van Buiten Zeeland weer eens terug te halen naar hun provincie en om hen met Import- en Boomerang-Zeeuwen in contact te brengen. Tot die tijd kan ook het publiek zijn of haar stem uitbrengen op wie zij vinden dat de winnaar zou moeten zijn van de €5.000,- prijzengeld, de oorkonde en het bijbehorende kunstwerk van Henk Vierveijzer. Dit kan via www.zeeuwsepioniersprijs.nl.

“Er gebeuren hele mooie dingen in Zeeland en Zeeland biedt volop kansen. Daar mogen we echt trots op zijn. En dat zijn Zeeuwen ook, alleen mag het wel wat meer van de daken worden geschreeuwd vinden wij. Dat is het doel van deze prijs.”, zegt Jim Goedhart van De Zeeuwse Connectie. “Dat doen we al sinds 2013, al 10 jaar. Eerdere winnaars Meatless, Q-Aviation, Walhout Civil, Meatless, VitroPlus, OOS International, Appelaere, etc. hebben veel profijt gehad van deze prijs. Het prijzengeld -beschikbaar gesteld door de Zeeuwse Rabobanken en Rijkse Accountants & Adviseurs- is natuurlijk zeer welkom, maar vooral ook de media-aandacht blijkt erg waardevol te zijn voor de genomineerden en winnaar. En het levert direct goede Zeeland-reclame op.” Aldus Jim Goedhart.

 

De Zeeuwse Connectie is een netwerk van dertienduizend Zeeuwen, binnen en buiten Zeeland, dat Zeeuwen met elkaar verbindt en zaken probeert op te starten die goed zijn voor Zeeland, zoals de Zeeuwse Vacaturebank. Zij organiseren events in Zeeland en in de Randstad (Amsterdam, Den Haag, Rotterdam, Utrecht & Breda) en zijn actief op diverse social media. Eens per jaar organiseert men een event in Zeeland om Zeeuwen die de provincie hebben verlaten weer eens terug te laten komen en om boomerang-Zeeuwen, import-Zeeuwen en alle anderen die Zeeland een warm hart toe dragen op een gezellige manier samen te brengen. Tijdens deze bijeenkomst wordt de Zeeuwse PioniersPrijs uitgereikt.

Dit bericht delen