In Events, Tech20 maart 20242 Minuten

Event: Duurzame toekomst van datacenters

Kan (restwarmte van ) Holland Datacenters een belangrijke rol in spelen? Wat zijn de belangrijkste uitdagingen voor datacenters? Hoe werken […]

Duurzame toekomst van datacenters

Kan (restwarmte van ) Holland Datacenters een belangrijke rol in spelen?

Wat zijn de belangrijkste uitdagingen voor datacenters? Hoe werken we samen aan een toekomstbestendige digitale infrastructuur?
Laat je op vrijdag 22 maart 2024 informeren en inspireren tijdens het event – De duurzame toekomst van datacenters – in de voormalige NAVO-atoombunker in Kloetinge. We zoomen in op de cruciale rol van onze digitale infrastructuur op de Nederlandse economie. Experts als Pieter Cobelens, Stijn Grove en Jaco Zoetewij delen hun ervaringen en kennis.

Een aanval zit in een klein hoekje.
Tijdens het event op vrijdag 22 maart 2024 zal Nederlands bekendste  defensie en Cyber Security expert, Pieter Cobelens,  laten zien dat de gevaren van de cyberwereld zich dichterbij bevinden en complexer zijn  dan waar bedrijven momenteel op anticiperen.  Zoals over recente waarschuwingen vanuit de NAVO over fysieke dreigingen, die  evengoed gelden voor risico’s in onze digitale infrastructuur en processen. En de opkomst van generatieve artificiële  intelligentie (AI) levert, naast mogelijkheden voor geautomatiseerde beveiliging, ook grote nieuwe risico’s op.

Goed voorbereid op de digitale toekomst
Op vrijdag 22 maart 2024 zal Stijn Grove, directeur van de Dutch Datacenter Association (DDA), ook aandacht  geven hoe datacenters duurzaam kunnen opereren.  Een van de mogelijkheden die Holland Datacenters reeds benut is de opwekking van eigen stroom  met 864 zonnepanelen.

We gebruiken steeds meer data, dat kan niet zonder datacenters.
De concurrentiepositie van Nederland is in het geding als wij niet snel investeren in de uitbreiding van datacentra, anders gaat dat ten koste van de digitale dienstverlening aan de consument en bedrijven. De waarschuwing komt van demissionair minister Adriaansens van Economische Zaken en Klimaat in een rapport over de digitale infrastructuur dat in januari naar de kamers is gestuurd. Een van de Nederlandse investeerders in datacenters is de Vastbouw Groep. Vrijdag 22 maart deelt de CFO van Vastbouw, Jaco Zoeteweij zijn ervaring en welke kansen dit voor de regio kan opleveren.

Event: Duurzame toekomst van datacenters
Vrijdag 22 maart 2024 14:00 uur – 18:00 uur
Holland Datacenters, Kloetinge

Aanmelden: www.hollanddatacenters.nl/cyberevent-2024
Let op! Zonder aanmelding geen toegang.  Er zijn nog enkele plekken beschikbaar

 

Dit bericht delen