In Inspiratie, Persoonlijke ontwikkeling, Uitgelicht17 april 20233 Minuten

Breng effectiviteit aan in het thuiswerken

Werk je tegenwoordig vanuit huis? Dan loop je al snel tegen veel problemen aan. Ondanks dat je geen reistijd meer […]

effectief thuiswerken

Werk je tegenwoordig vanuit huis? Dan loop je al snel tegen veel problemen aan. Ondanks dat je geen reistijd meer hebt, ben je ook geneigd om jouw dagen anders in te delen. Alle werkzaamheden privé en zakelijk lopen hierdoor door elkaar heen. Je moet er daarom meer orde in aan gaan brengen. Een training thuiswerken geeft jou nieuwe inzichten en je kan sneller orde aanbrengen in jouw dagen. Maar hoe kan deze training dan voor meer effectiviteit zorgen? En waar kan je nog meer aan denken om jouw dagen efficiënter in te richten? Onderstaande informatie helpt jou op weg.

Beginnen met een goede planning

Tijdens een training thuiswerken leer je hoe je jouw dagen goed in kan delen, zodat werk en privé gescheiden worden. Het begint daarom allemaal bij het op een rij zetten van de werkzaamheden, zodat er een goede planning ontstaat. Je kan een dagelijkse planning maken, zodat je per dag weet welke werkzaamheden je uit moet voeren. Ook kan je voor de volledige week al een planning maken, zodat je weet waar je allemaal op kan letten en wat je minimaal gedaan moet hebben om de deadlines te behalen. Doordat het maken van een planning in eerste instantie niet eenvoudig is, kan je hier hulp bij krijgen. Na verloop van tijd merk je dat het steeds gemakkelijker gaat.

Meer duidelijkheid over de deadlines krijgen

Bij een time management training is het ook belangrijk dat je weet welke werkzaamheden meer prioriteit hebben. Hoewel het lijkt alsof alle werkzaamheden evenveel prioriteit hebben, is dit niet zo. Vooraf een goede lijst opstellen en goed voor ogen hebben welke werkzaamheden nodig zijn, kan helpen om erachter te komen waar je het eerste mee moet beginnen. Grotere deadlines kan je hierdoor spreiden over meerdere dagen en je voorkomt dat je krap tegen de deadline aan moet werken. Door jouw inzet zoveel mogelijk te spreiden, kan het ook voor meer rust zorgen tijdens de uitvoering. Zo helpt het jou dus ook om meer ontspanning te krijgen gedurende de dag.

Hulp bij het toepassen van de kennis

Bij een time management training draait het er niet alleen om wat je allemaal leert voor het uitvoeren van de werkzaamheden, maar ook hoe je dit toepast. Hoewel je de kennis hebt, moet je wel blijven oefenen met de toepassingen. Het maken van een planning gaat bijvoorbeeld niet vanzelf en je kan ook weer extra moeilijkheden krijgen. Je krijgt daarom in het begin ook veel hulp bij het maken van de planningen en het stellen van prioriteiten. Na het volgen van een training verlopen de werkzaamheden voorspoedig en merk je dat de deadlines eenvoudiger te behalen zijn. Vanaf nu werpt het thuiswerken zijn vruchten af en houd je alles gescheiden tussen werk en privé.

Dit bericht delen